Bättre matvanor ger ett bättre liv

Bättre Matvanor - Bättre Liv

Matdagbok

En matdagbok är första steget till bättre matvanor!
Om du bestämt dig för att börja äta bra, startar vårt samarbete med en telefon- eller mailkontakt. Till att börja med går vi igenom var du står idag och hur dina förväntningar ser ut. Därefter görs en kostregistrering (motions- och matdagbok) under sju dagar. I matdagboken antecknar du allt du äter och dricker.

Min kostanalys baseras på din matdagbok

Matdagboken ligger till grund för en kostanalys som du sedan får en skriftlig redogörelse på. Du får också råd och tips om hur du kan förändra dina kostvanor. All rådgivning är personlig och anpassad till varje kund. Eftersom den sker på distans kan du stanna kvar i ditt hem och behöver inte passa några tider.

Bra kost är den enda viktminskningsmetod som fungerar

Genom att föra matdagbok, där du skriver ner allt vad du äter och dricker, kommer du att lägga märke till vad du stoppar i dig och på så sätt ta kontrollen över vad du äter. Din motivering till bättre matvanor kommer att öka och det blir lätt att nå ett långsiktigt resultat. För dig som kämpar med vikten och har ”provat allt” kommer matdagboken och min vägledning att leda till en livsstilsförändring.

Livsstilsförändring – 4 kom-ihåg:

 • Motiv och vilja
  För att du ska kunna utveckla en tillräckligt stark vilja för att komma igång är det nödvändigt att finna motiv som känns angelägna, vilka har du?
 • De små stegen
  Man behöver inte ändra allt på en gång. Formulera istället ettappmål och när det första uppnåtts har du inspirerats att börja med nästa.
 • Långsiktigt arbete
  Det går att snabbt minska sin vikt med en veckas extrem diet, men snart är vardagslunken tillbaka och allt förblir som vanligt – också vikten. Ett långsiktigt upplägg är därför det bästa.
 • Tro inte på nonsens
  Nya viktminskningsmetoder lanseras i snabb takt. Men specifika dieter som utesluter viktiga livsmedelsgrupper är inte hälsosamma. Den som äter sunt har lättare att bibehålla vikten.

Kostrådgivning

Vi guidar dig till bra kostvanor

I ett tidevarv som för de flesta kännetecknas av ett högt tempo, stress, småätande och osund snabbmat, kan den allra viktigaste åtgärden vara att hitta ett stabilt måltidsmönster. Att äta regelbundet, tre huvudmål och två till tre mellanmål per dag minskar risken för ett okontrollerat småätande. Detta ger också ett jämnare blodsocker över hela dagen.

Prova oss som kostrådgivare på distans

Hos oss som kostrådgivare får du din kost och dina levnadsvanor analyserade. Tillsammans kommer vi överens om vad du behöver fokusera på. Till min hjälp har vi ett spännande kostdataprogram. Metoden hjälper dig att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, protein och fett.

En kostrådgivare är till för dig som:

 • vill veta vad du äter och stoppar i dig
 • vill må bättre
 • vill orka mer
 • vill äta mer vegetariskt
 • vill gå ner eller upp i vikt

Kort sagt – för alla som är intresserade av det som ger kroppen energi och näring – mat!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*