Mode för själen – här och nu!

Modebloggar

Modebloggarna är mest populära, läste jag just och började fundera på hur PS! kan bli som modebloggar. Och tänkte att det är ju självklart. Det finns mode i personlig utveckling också. Just nu är det stora modeordet närvaro.

För att vara rätt i min bransch ska du vara närvarande i nuet. Alltså, ägna dig åt mindfulness, som det heter på svenska…

mindfullnessDet är inte alls samma sak som att fånga nuet. Nej, det är mer att göra det man gör, när man gör det.

När du dricker kaffe, dricker du kaffe. (Fast en modern människa dricker förstås te). När du är med den du älskar, är du med den du älskar, istället för att fundera på jobbet, oroa dig eller fundera på vad du ska svara när den andre pratat klart.

När du borstar tänderna, koncentrerar du dig på att borsta tänderna, istället för att göra en massa annat, som att tvätta handfatet eller gå omkring och plocka saker i köket. När du shoppar, shoppar du och är fokuserad på det, i stället för att tänka på vad du egentligen ska ha på dig på festen, eller på hur lönen ska räcka.

Under året har PS! haft en skola i mindfulness. I senaste PS! finns den sista lektionen. Och lagom till jul får den som köper tidningen en cd om mindfulness i present.

Vi tänkte att det inte bara är vi som behöver hjälp att vara lite mer närvarande. För precis som annat high-fashion är närvaro sällsynt och ses bäras endast av ett fåtal. Vi övriga får nöja oss med budgetvarianten, som att ibland faktiskt se att solen skiner, njuta av att snön lyser upp mörkret, att någon ler mot oss eller en stund av total närvaro i det vi gör just då. Du vet de där tillfällena då du efteråt kommer på – ja just det – det här är livet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*