Agneta Sjödin, Deepak Chopra och syftet med ditt liv

Deepak Chopra

I går var jag på en inspirationskväll om att förverkliga sina drömmar, ordnat av 4good på Rival i Stockholm. Agneta Sjödin var en av dem som pratade om att våga göra det man drömmer om. Hon berättade bland annat om sitt möte med Deepak Chopra den amerikansk/indiske hälsogurun. Han hade gett henne tre frågor att ställa sig själv – utan att kämpa för att finna svaret.

Frågorna var:

  1. Om jag hade all tid och alla pengar i världen – vad skulle jag göra då?
  2. Vem är jag?
  3. Vad är syftet med mitt liv?

För Agneta tog det fem år att hitta svaret – hon skulle skriva. Frågorna har lagt sig i mitt huvud, även om jag vet svaren ganska så väl. Det jag gillade mest var att man inte behövde anstränga sig så himla hårt för att finna svaren. Jag tror vi anstränger oss alldeles för mycket för att utvecklas, vara bra, må bra, finna lycka etcetera.  Utveckling ska inte vara kravfylld, den ska vara kul och livsbejakande. Det är min enkla filosofi.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*