Bli av med ursäkter – sista steget

Ursäkter

Att bli av alla ursäkter som begränsar livet har jag nu skrivit om några gånger. Det är från boken Gör dig kvitt dina heliga kor av Camilo Cruz. Han skriver om alla ursäkter, bortförklaringar, svepskäl och annat vi använder för att inte riktigt göra det vi vill. Som att jag inte har tid, är för gammal, för outbildad, för tjock, för smal, för deppig, för otränad, eller inte har ork eller vad det nu kan vara. Flera av er har ju berättat här vad ni säger och brist på tid verkar ju vara en vanlig ursäkt. Och visst, vi har alla bara 24 timmar per dygn, men hur piroriterar vi tiden?

Det sista steget för att verligen bli kvitt ursäkterna så man istälet gör medvetena val och lever lite mer som man vill, handlar om att etablera nya beteendemönster. Man måste bestämma sig för några nya idéer och positiva beteenden som ersätter de gamla.

Så bestäm dig för något som gör att du tar itu med dina ursäkter istället för att älta dem om och om igen, så ingenting händer.  Så för varje ursäkt du har som begränsar dig – besluta dig för ett steg du ska ta för att bli av med ursäkten. Bestäm också hur du ska reagera när den kommer, så att du så fort den gamla ursäkten dyker upp kan avbryta den tanken direkt och säg något annat istället.Och det är ju här det knepiga kommer. Det är inte alls särskilt svårt att vara medveten och känna sig själv. Det svåra är att agera och bryta mönster och vanor. Det kräver träning och du behöver vara snäll mot dig själv och inte ge upp.

Själv ska jag fundera på vilket steg jag ska ta för att komma igång med träningen igen. Det är ju konstigt, jag tycker inte jag har tid att få in den naturligt i vardagen. Men för ett år sen gick det ju utmärkt och så vitt jag vet hade inte dygnet fler timmar förra året…

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*