Bli inspirerad av en bonde!

Bonde söker fru

Det är sällan jag blir inspirerad av att titta på tv. Men bönderna i Bonde söker fru gör mig glad. Det kanske låter konstigt. Men jag älskar den totala, oförställda, äktheten hos några av dem. De är så oballa, oglamorösa och chosefria. I går står bonden Magnus i TV och säger att han upptäckt att han tidigare varit rädd för att komma någon riktigt nära. Men nu har han insett att han måste öppna upp, visa vem han är innerst inne och berätta vad han känner, för att han ska få den där långa nära relationen som han vill ha. Det är så befriande att höra någon som faktiskt säger något i tv som känns äkta. Och som vågar erkänna att de varit rädda för närhet.

I PS! har vi ju tidigare skrivit om boken Hemligheten av Dan Josefsson, där han berättar tillsammans med psykologen Egil Linge om hur han kommit över sin rädsla för nära relationer. De skriver också om hur hela samhället har gjort den sjukan till ett ideal. Många kan tycka att det är en svaghet att säga som bonden Magnus, att han varit rädd för närhet. Säger du att du vill ha kärlek, verkar du lite mesig och lätt desperat, fast du uttrycker det de flesta längtar efter.

Det är böndernas äkthet och ärliga sökande efter kärlek, som gjort Bonde söker fru så otroligt populär, berättar producenten för TV-programmet i senaste PS! I artikeln kan man läsa mer om varför bönderna blivit så populära. Vi konstaterar att äkta känslor är en bristvara idag. Därför hoppas jag att bönderna kan inspirera fler att bli lite mer äkta och sluta försöka verka så coola, självförsörjande och tuffa.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*