PS! präst – en förebild

Ulla-Britt Berglund

Ulla-Britt Berglund svarar på läsarnas frågor i PS! Nu är hon också månadens förebild på Damernas coachingbyrå, tack vare sina kloka ord.  Det är vi glada för! Hon har också nyligen kommit ut med en ny bok där hon tolkat de tio budorden utifrån den verklighet vi har idag: De tio budorden i vår tid.

De tio budorden i vår tid

av UllaBritt Berglund

Vem vet hur historien hade tett sig om de tio budorden inte funnits?

Som omistliga rättesnören i all samlevnad har budorden styrt över riken och hjärtan så länge människan varit civiliserad. De har inspirerat till att värna livet i alla dess former, bidragit till att vi respekterar varandras egendom och rättigheter och kunnat ha värdiga relationer. De har varit riktmärken som uppmanat till hederlighet i tanke, ord och gärning. De har utmanat till att ta avstånd från avundsjuka och habegär. Utan dessa etiska regler skulle omsorgen ha varit mindre och världen helt klart en kyligare plats.

I De tio budorden levandegör, åskådliggör och tolkar UllaBritt de tio Guds bud för den moderna människan. Genom egenupplevda situationer och hennes många möten som själasörjare i kyrkan ger hon förklaringar, beskrivningar och framförallt råd om hur du kan applicera och tolka Guds bud i vardagen och i förhållande till omvärlden.

Du får svar på frågor som i vilka triviala eller svåra situationer du kan ha glädje och stöd av de budorden; hur tolkar man Guds bud på ett modernt sätt; hur kan du leva ett sannare och mer rättfärdigt liv i enlighet med Guds bud?

De tio budorden skänker glädje och stöd både i triviala och svåra situationer. De är utgångspunkten för den som vill förbättra sina relationer, leva ett sannare och mer rättfärdigt liv och inspireras till hederlighet i tanke, ord och gärning.

Hur helgar jag vilodagen när allt är söndagsöppet?

Varför ska jag hedra morsan och farsan när de är skilda och bara super, slåss och bråkar?

Begår jag äktenskapsbrott även om jag bara är sambo?

FAKTA
Författare: UllaBritt Berglund
ISBN: 9789137134512
Bandtyp: Inbunden
Format: 131 x 212

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*