Örtomelett med grönsaker
4 portioner
Omelett är världens bästa snabblunch. Med massor av grönt på blir det en hel måltid.3 ägg
1/2 dl vatten
2–3 msk hackade färska örter, t ex basilika, persilja, mynta
1 krm salt
2 msk olivolja
grönsaker, t ex avokado, stekt tomat, sparris, spenat, skivad lök,böngroddar eller paprika god olja, örtsalt och nymald svartpeppar
Gör så här: Visa ihop äggen med vattnet. Tillsätt örterna och saltet. Hetta upp oljan och häll i smeten. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna och in mot mitten tills omeletten stelnat. Toppa med dina favoritgrönsaker, och droppa på några droppar god olja, örtsalt och svartpeppar. Ät med ett gott bröd till.
Recept Liselotte Forslin
Foto: Pernilla Sjöholm
Lämna ett svar