Skippa nyårslöften och bli nöjd med dig själv!

Nyårslöften

Hur många gånger har jag inte haft nyårslöften som jag sedan brutit? Och hur vanligt är inte det! Varje gång jag bryter ett löfte jag gett till mig själv, så tappar jag förtroende för mig själv – och tvivlar allt mer på att jag ska lyckas med det jag bestämmer mig för. Och det är inte så smart.

Så jag försöker sluta att ge löften till mig själv jag inte kan eller egentligen vill hålla. Förra året var mitt nyårslöfte att göra så gott jag kan. Det var några runt middagsbordet då, som tyckte det var lite väl vagt och inte så svårt att hålla. Men det var ju liksom det som var vitsen. Och jag har klarat det. Jag har gjort så gott jag kunnat i år.

Tuffa och orimliga nyårslöften skapar bara en massa krav och dåligt självförtroende om du ständigt misslyckas med att hålla dem. Att vara bäst på alla områden i livet är inte rimligt, säger coachen Elizabeth Gummesson i en artikel i Aftonbladet idag. Så rätt hon har! Hon pratar just om begreppet “Good enough” -som hennes kommande bok heter. Det betyder ungefär tillräckligt bra och är något jag gillar. Det räcker så bra så – att vara tillräckligt bra.

Hon ger också sju förslag på nyårslöften till duktiga flickor. Jag som för ett år sedan flyttade till hus från att ha bott i lägenhet gillar det här bäst:  Ägna lika mycket tid åt människor jag älskar som jag lägger på att renovera köket, meka med bilen eller städa.

Men jag tänker inte lova någonting i år, jag tror inte längre på nyårslöften. Möjligen kan jag lova att jag inte ska ge mig själv några löften jag inte kan hålla.

Hur tänker du? Brukar du lyckas med dina nyårslöften? Och hur lyckas du med det i sådana fall? Skriv och tipsa – jag tror det är många som vill veta det!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*