Troll dör i solen

I solen spricker alla spöken

Sopa inte skiten under mattan, tala ut, prata om det svåra så försvinner det – alla dessa kloka uppmaningar sammanfattar mitt favorituttryck: troll dör i solen. Det betyder att om man pratar om det som känns värst, jobbigast och mest hemskt så blir allt lättare och känns plötsligt inte så hemskt längre.

Härom veckan kom en bok på mitt bord – I solen spricker alla spöken av Lou Rossling. Det är hennes självbiografi där hon berättar om en mamma som försvinner med ny man och sedan dör under mystiska omständigheter, en otrohet hon skäms för, sorgen att förlora ett barn och depressioner. Hon pratar om sin skam och berättar om det som hon skäms mest för. Det är otroligt gripande. Och det är härligt att se hur hon nu, när hon vågat släppa fram alla undanträngda känslor kunde sluta vara rädd för att leva fullt ut. Jag blev så tagen av boken att jag bad henne skriva en krönika som ni kommer se i nästa nummer av PS! Den handlar just om hur bra vi mår när vi talar om det som vi helst vill slippa se, det vi skäms för och det vi ångrar. Man måste ju fram med skiten för att kunna städa undan den… Och även om det inte är så kul att rota i det, så blir allt bra och levande efteråt..det visar hennes bok tydligt.

I solen spricker alla spöken

Inbunden, 207 sidor, utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85653-31-7

Lou Rossling är en av Sveriges mest populära föreläsare och 2003 utnämndes hon till Årets talare. Hennes debutbok Tänd dina stjärnögon blev mycket uppmärksammad och togs direkt till läsarnas hjärtan.

I den självbiografiska I ljuset spricker alla spöken delar Lou med sig av sin positiva livssyn, men hon avslöjar också att det bakom hennes lyckade yttre funnits många mörka och svåra hemligheter. Öppenhjärtigt och rakt berättar hon om sin mamma som försvann när Lou var en liten flicka, om sorgen att förlora ett barn, om bedrägeri och svek – och om förträngningens fatala konsekvenser.

Först när Lou vågade släppa fram allt hon förträngt upphörde alla de rädslor som hindrat henne från att leva ett fullvärdigt liv. I ljuset spricker alla spöken är en positiv bok full av hopp och livskraft. En inspirationskälla som visar att det är möjligt att släppa sitt förgångna, hur svåra upplevelser livet än bjudit på. Vi gör alla så gott vi kan, därför är vi egentligen

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*