Bryt mönster och se vad som händer

Bryta mönster

För att utvecklas måste man bryta mönster. Det går liksom inte att göra som man alltid gjort, tänka som man alltid tänkt och träffa samma människor man alltid träffat och tro att man ska utvecklas av det. Nej, det måste komma till någon form av förändring för att något nytt ska hända.

För ett år sedan lämnade jag min lägenhet i stan, där jag bott hela livet, men på olika adresser. Jag var en riktig asfaltsblomma. Jag flyttade till ett hus i ett riktigt lantligt område nära stan, med ett stort naturreservat precis utanför min dörr.

Det är det bästa jag gjort. När jag kommer hem på kvällarna rinner all stress bara av mig, det är tyst, lugnt och jag upplever naturen på ett annat sätt.  Det är hästhagar, kräftfiske, båtturer till någon badklippa, stjärnhimlar, nya vänner, yoga  på en strand på somrarna och i ett lusthus på vintrarna, meditationer hos en annan granne och svampplockning på hösten. Helt fantastiskt!

Mycket nytt och bra har kommit in i mitt liv tack vare flytten.

När vi kom hit med flyttlasset för ett år sedan hade dem som jag köpt huset av lämnat en liten skumpaflaska och en lapp där det stod:

När de invanda mönstren bryts,
kan helt nya världar uppstå.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*