Korkad kärleksspray

Kärleksspray

En forskare i USA håller på att utveckla ett kärleksspray. Han har bland annat provat att ge hormonet oxytocin till människor och då känner de större tillit och tittar varandra mer i ögonen. Effekten är mest märkbar på sorkar (!!!), hormonet blir ett kärlekselexir för dem, enligt forskaren.

Jag fattar ingenting. Varför skulle man behöva ta hormonet oxytocin via en spray när man alldeles själv kan fixa det bland annat genom beröring och träning? Oxytocin, som också kallas må-bra-hormonet, är nämligen väldigt fiffigt. Vi har det alla naturligt i oss själva och vi kan själva öka mängden. En liten lätt beröring, en kram, vardagsnärhet, träna tillsammans är saker som ökar mängden och som är betydligt bättre för kärleken än en spray. Jag hoppas verkligen att den aldrig slår igenom!!  Hur sexigt är det att din partner ger dig mer uppmärksamhet bara för att han/hon har tagit en spray. Är det ett tidigt aprilskämt tror ni?

Nytt kärlekselixir kan lösa dina relationsproblem

Sexpiller finns det redan.

Och snart kommer kärlekssprayen – som kan lösa dina relationsproblem.

Kärlek är en kompott av kemiska substanser och vi kan manipulera den.

Detta menar Larry Young, forskare vid Emory Universitet i Atlanta Georgia, som i vetenskapstidskriften Nature nu presenterar sin teori. Han har redan provat att ge hormonet oxytocin till människor.

– Och vi har sett att personerna känner en större tillit, tittar andra i ögonen mer och är mer uppmärksamma på den andra personen, säger Larry Young till Aftonbladet.

Effekten märkbar

I kombination med samtalsterapi kan oxytocin också avsevärt förbättra oddsen för ett långvarigt förhållande, menar han.

Hittills är effekten dock mest märkbar på sorkar.

– För sorkar fungerar hormonet som ett kärlekselixir, vilket innebär att liknande effekt på människor är fullt trolig, säger Young.

Det kommer dock att dröja några år innan vi kan få kärlek på recept, men då kommer effekten att vara permanent – åtminstone enligt den tidigare sorkstudien.

Avfärdar metoden

Skådespelarparet Richard Hobert och Lena Endre som snart har varit gifta i ett decennium avfärdar dock kärleelixir.

– Det går inte att skapa en riktig närhet på kemisk väg, säger Richard Hobert.

Förutsättningen för en levande relation är att metodiskt avsätta en stund dagligen och uppdatera sig på varandra, menar han.

– Vi är inte så storartade vi faller i fällan vi också, att vardagens olika delar ställer sig i vägen och passar du dig inte för det kan du snabbt glida isär, säger han.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*