Det du önskar kan du få

Kan jag verkligen få det jag önskar?

Kan jag verkligen få det jag önskar? Min skepsism är stor mot allt som verkar alltför lätt. Så det var med mycket tvivel jag öppnade boken Allt du önskar kan du få, som kom hit i veckan. Men sedan sträckläste jag den. Noella Oxenhandler beskriver hur hon under ett år utforskar om det verkligen kan fungera att önska sig saker – och få det.

Hon önskar sig ett hus, en man och själsligt helande. Hur det går – ja, boken är ju amerikansk, så det är inte svårt att gissa. Men det mest spännande är inte det hon skriver om kraften i att önska sig det man vill ha. Istället får jag en aha-upplevelse av hur hon beskriver sitt och andras motstånd mot att tro att man kan få precis det man vill ha. Hon har själv en bild av att man inte ska begära för mycket, att det är bra att lida lite och att om man verkligen får det man önskar sig, så måste man betala för det – på något sätt.

Och jag tror hon sätter fingret på något viktigt. Det spelar ingen roll om man önskar sig en väldig massa – om man inte tror att man riktigt förtjänar dem. Så, som i så mycket att får man börja med sin självkänsla.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*