Erkänn att vi är svaga!

Själförsvar

Det finns ett hyckleri i samhället idag, säger Igor Ardoris som skrivit boken Själförsvar. Han var också en av lärarna i tv-serien klass 9A. Han hade ett seminarium på bokmässan om hur man stöttar ungdomar.

– Vi förnekar de svaga och dåliga sidorna hos människan och vill få bort dem. Vi vill att allt ska vara perfekt och glatt. När de unga känner att dem har de där svaga sidorna tycker dem att de är dumma och odugliga. Men människan har svagheter och det måste vi erkänna, det är så man lär sig att hantera sin rädsla och osäkerhet. För att klara sig och må bra i livet behöver man kunna hantera svårigheter, för vi kan aldrig ta bort dem, de är en del av livet. Men istället försöker vi lära ungdomarna att ta bort det onda.

Själförsvar

Igor Ardoris har utvecklat ett koncept för ökat fysiskt och mentalt välbefinnande. Själförsvar bygger på principer och verktyg från integrerad mental träning, österländsk filosofi och lösningsfokuserat förhållningssätt. Utifrån konceptet kan vi alla träna upp våra känslor och våra inre resurser. Vi kan lära oss att lita på oss själva, våga stå upp för vår sak och tro på en bra framtid.

Träningen i Själförsvar är systematisk, långsiktig och bygger på utprövade metoder. Principerna härstammar från väldokumenterade och etablerade träningsformer som Karate, Aikido och Yoga. Inspirationen har vidare hämtats från metoderna, Mindfulness, Mental Träning, NLP och Coaching.

Själförsvar består av tre delar, avspänd effektivitet, medveten närvaro och positiv tillit. En mycket viktig princip är att det här är färdigheter som alla kan träna upp och som alltid kan vidareutvecklas. Det gäller att så småningom låta sitt Själförsvar bli ett förhållningssätt som genomsyrar vardagen, inte bara något vi tränar vid sidan av. Principerna kan appliceras på allt vi gör och på alla områden av våra liv; vår hälsa, våra relationer och vår kompetens på arbetet.

Företaget Själförsvar startades  år 2007. Det ägs och drivs av grundare Igor Ardoris och projektledare Veronica Ardoris. Vi erbjuder mental och fysisk träning, föreläsningar, workshops och kurser för privatpersoner, skolor och företag. Boken, Själförsvar -Lycka och att lyckas, gavs ut 2009 av ICA bokförlag.

Själförsvar – Lycka och att lyckas

Författare: Igor Ardoris
Kategori: Hälsa, motion & psykologi
Sidor: 177
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 257
ISBN: 978-91-534-3297-5

Hur kan jag bli lyckligare? Och hur kan jag lyckas?

Igor Ardoris – känd från tv-succén Klass 9A – är föreläsare, mental tränare och utbildad internationell coach. Han har utvecklat den egna metoden Själförsvar, som är ett redskap och en filosofi för en bättre vardag. Boken undertitel – Lycka och att lyckas – sammanfattar de två områden som Igor får mest frågor om i sitt arbete: Hur kan jag bli lyckligare och hur kan jag lyckas?

Vi tycks ha en tendens att blanda ihop dessa två saker i dagens samhälle. Många utgår från att de kommer att bli lyckliga när de ”lyckas”, samtidigt som de ser det som omöjligt att vara lyckliga om de inte ”lyckas”. Men i själva verket finns det inget direkt samband mellan att vara lycklig och att lyckas med det man företar sig.

Denna sammanblandning av begrepp för dock något gott med sig – den leder oss in i en diskussion om hur lycka och att lyckas egentligen är kopplade till varandra. För de här två sakerna har enligt Igor gemensamma nämnare, men inte för att de är beroende av varandra, utan genom de sätt man kan uppnå dem. Huvudsyftet med den här boken är därför att visa hur vi kan skapa förutsättningar för att lyckas och för att vara lyckligare genom att träna upp egenskaper vi kan använda oss av i vår vardag.

Själförsvar är en lättillgänglig, inspirerande och underhållande bok som hjälper dig att utveckla förmågan att lita på dig själva, tro på din framtid, hantera motgångar och förankra positiva känslor i vardagen.

Igor Ardoris blev känd som idrottslärare i det flerfaldigt prisbelönta tv-serien Klass 9A på SVT. Besök gärna www.sjalforsvar.se för mer information om Igor och hans koncept Själförsvar. Igor är bosatt i Malmö.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*