Gå i nuet!

Gå i nuet!

Dags för höstpromenad? Passa på att meditera medan du går. Känn efter hur det känns i fötterna, benen och kroppen. Hur känns olika underlag – är det annorlunda att gå på gräs, en skogsstig eller asfalt? Koncentrera dig helt på hur kroppen rör sig när du promenerar. Du kommer då vara totalt närvarande i stunden.

Ett annat sätt att gå medvetet är att använda dina sinnen, att fokusera på dofter, synintryck, hörsel och känsel.

Det här är en av övningar vi gjorde på mindfulnesskursen jag gick.

Jag blev först otroligt otålig och rastlös och ville bara pinna på. Vår lärare Heidi sa då åt mig att bara notera vilka tankar som dök upp, utan att döma. Och kanske fundera över om det var något jag kände igen från andra delar av mitt liv. Brukar jag ha så bråttom att nå målet att jag missar vägen dit?… hm…

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*