Lever du ett mediokert liv?

Gör dig kvitt dina heliga kor

Vi har alla, mer eller mindre, olika ursäkter till att vi inte är så framgångsrika, inte lyckliga, inte börjar träna, inte äter bra, inte lyckats riktigt med det vi vill etc.

Det kan vara att vi inte har tid, att vi hade en jobbig uppväxt, att vår partner eller vårt ex förstör för oss, eller att chefen är dum och oförstående. Eller varför inte att det är lågkonjunktur. I veckan fick jag en rätt ny bok som heter Gör dig kvitt dina heliga kor av Dr Camilio Cruz. Den handlar just om olika ursäkter vi slänger oss med och som hindrar oss från att leva riktigt bra. Våra självpåtagna begränsningar. Författaren kallar dem för heliga kor.

Han menar att många av oss lever mediokra liv, och problemet med det är att livet inte är tillräckligt illa för att vi ska orka anstränga oss för att förändra det. Det är en rätt rolig bok, men många berättelser som ger insikter, även om det inte är mycket nytt. Den handlar kort och gott om att ta ansvar för sitt eget liv och sluta skylla på andra eller annat.

Jag väntade på kapitlet om hur man gör för att bli av med de där ursäkterna. Och till slut kom det – fem steg för att bli av med dina kor, som han kallar det.

Gör dig kvitt dina heliga kor

Gör dig kvitt dina heliga kor av Camilo CruzDet största hindret för att uppnå lycka och framgång är inte att misslyckas – det är att inte göra någonting alls.

Alla vill vi leva ett rikt liv, ha meningsfulla relationer och kanske en lönande karriär. Samtidigt är vi ofta själva vår största bromskloss. Varför är det så?

Det här är berättelsen om en ko. En ko som för all framtid förändrar en ung mans liv och tankar. Hur förstår han först när kon blir ihjälslagen.

Den stackars kon representerar varje bortförklaring och rädsla som hindrar oss från att leva det liv vi så gärna vill och förtjänar. Vi har alla sådana heliga kor i våra liv. Vi släpar runt på ett tungt bagage av falska förhoppningar, ursäkter, rädslor och försvar.

Alla dessa självpåtagna begränsningar binder oss till ett liv i medelmåttighet. Ängsligt klamrar vi oss fast i bekvämlighetszonens ”man vet vad man har…” medan allt det fantastiska som livet har att erbjuda bara svischar förbi oss.

Kor kan ha många skepnader och färger. De är diskreta följeslagare som kan vara svåra att upptäcka. Men bara den som lever ett ”kofritt” liv kan drömma stora drömmar och nå framgång.

Det här är en historia du aldrig kommer att glömma, insiktsfullt och humoristiskt berättad och fylld av medkänsla och visdom. Bokens bärande tanke är ett viktigt instrument för ledare, lärare, föräldrar och unga, ja alla som har en möjlighet att påverka andra.

Dr Camilo Cruz är en av USAs mest produktiva latinska författare, en mästerlig berättare och internationellt bästsäljande med tjugo böcker sålda i mer än en miljon exemplar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*