Mod på bokmässan!

Stå upp för dig själv

Nu börjar Bokmässan i Göteborg! Kom och lyssna på PS! chefredaktör som pratar om sin bok Mod, nu på fredag den 24 september, se här för lokal. Tiden är 9.30 och efteråt finns jag i Natur&kulturs monter. PS! säljs förstås på Tidsskriftstorget. I senaste numret kan ni läsa mer om konsten att stå upp för sig själv, våga mer och vinna självrespekt!

Mod : stå upp för dig själv

av Maria Gerlofson

Inbunden, Svenska, 2010-08-16

Jag är ingen mes. Jag är modig. För det mesta. Men ibland är jag dålig på att stå upp för mig själv. Jag ser också hur andra beter sig som jag vi låter folk passera våra gränser, vi säger ja fast vi skulle vilja säga nej och tvärtom. Vi protesterar inte när chefen har fel och vi låter oss behandlas respektlöst. Vi sväljer, biter ihop, slätar över och ursäktar andra.

Jag är inte så förtjust i den sidan hos mig själv. Världen skulle bli bättre om jag och andra var modigare. Därför skriver jag den här boken.

Att öka mitt eget och andras mod handlar om personlig utveckling. Men mod behövs också för att samhället, demokratin och ekonomin ska förbättras. Rädda människor förändrar inte världen. Det är modiga människor som för utvecklingen framåt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*