Prata med – inte om!

Prata med

Hon tror att hon är något, bara för att hon vann det där priset, så jag tänker inte göra som hon vill, säger en medelålders kvinna i tunnelbanan. Ja, och hon pratar ju bara med en när hon vill något, säger hennes vän och så fortsätter de och helt öppet prata skit om sin kollega. Och jag blir bara trött och får lust att säga till dem.

Eller som en bekant till mig som plötsligt inte hälsar på en kollega när jag står bredvid.

– Jag är sur på henne och det tycker jag att jag ska visa så hon fattar det, säger hon. Alltså vuxna människor.
– Men vet hon om varför du är sur, frågar jag.
– Det borde hon väl fatta, svarar hon surt.

Alltså – vuxna människor.  Prata med varandra istället för att sura och bete er illa! Tänk vad många onödiga konflikter vi skulle kunna slippa då. Men visst jag vet att det kan vara svårt, kanske läskigt till och med. Och det blir värre ju längre man väntar. Att sopa konflikter under mattan och vara småirriterad är en stor hälsofara – det visar flera undersökningar. Så ut med det!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*