Tjäna pengar – när du sover

Föreläsning med Charlie Söderberg

I går var jag på en föreläsning med Charlie Söderberg coachen från Lyxfällan. Han pratade om hur vi kan bli rika.

För honom består rikedom av tre saker:

  1. kroppslig och fysiskt rikedom, alltså att ha bra hälsa
  2. inre rikedom, att må bra inombords i själen
  3. ekonomisk rikedom, att ha balans mellan tid och pengar

Han tycker att vi alltför ofta satsar på en av dessa tre istället för att se att vi faktiskt kan få alla tre. Det största hindret vi har för att bli rika är våra egna attityder. Att vi tror att man måste vara rik för att kunna bli rikare, att vi inte är typen som blir rika eller att det på något sätt är fult eller fel att vara rik. För att bli rik behöver jag kunna se vad hos mig själv som är det största hindret för att jag ska kunna få ett rikt liv, på alla plan.

Han pratade också om hur vi får in mer pengar genom att hitta sådant som ger pengar medan vi sover. I vanliga fall får vi lön för att vi arbetar, vi lägger ner vår egen energi och tid för att få en lön som vi sedan betalar våra skulder med. Det gör oss stressade, eftersom vi är beroende av lönen. Försvinner den är de flesta av oss i en djup ekonmisk kris ganska snabbt. Det kallas stressekonomi. I en generativ ekonomi så gör du en insats som ger dig pengar under lång tid framöver. Han tog som exempel att äga hyreshus, att investera sina pengar i sådant som ger avkastning eller royalty.

Jag tror att det viktigaste vi kan göra är att förändra vår syn på pengar och rikedom. Vi har så många uppfattningar om vad ekonomi och rikedom är. Och de inre bilderna är vårt största hinder för att få det liv vi egentligen vill ha.

Men ett snabbt och enkelt sätt att bli lugnare är att få kontroll över din ekonomi, att veta precis hur dina inkomster och kostnader ser ut idag. När du vet vart du är och vilka hinder du har är det lättare att sätta mål och nå dem!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*