Unga kvinnor mår dåligt – vad gör vi?

Unga kvinnor mår dåligt

Unga kvinnor är den grupp i samhället som mår sämst. Alla vi andra får bättre hälsa, medan unga kvinnors blir sämre. Och det är inte den fysiska hälsa som är det största problemet, utan den psykiska. PS! har samlat fakta om hur unga kvinnor mår och det är ingen rolig läsning. Det är dags att göra något konkret! Men vad ska vi göra? Vad kan vi göra? Det hjälper ingen att vi blir upprörda om vi inte gör något åt det. Det hjälper inte heller att vi drabbas av någon form av moralpanik.

Vi kan stötta dem som behöver det. Vi kan vara förebilder och tycka att vi själva duger som vi är. Vi kan peppa unga kvinnor och tjejer att ta för sig utan att ojja oss och kritisera dem när de väl gör det. Vi kan själva leva efter de råd vi ger unga kvinnor och sluta jaga prestationer och ge oss själva och andra orimliga krav och förväntningar.

I tidningen som kommer ut i butik den 22 september hittar ni fakta om unga kvinnors hälsa. Ni möter ett gäng tjejer som berättar hur de ser på saken. Fyra ung/gamla kvinnor ger också råd om vad vi kan göra för att bromsa den negativa utvecklingen.  Klicka här för att se lite av den fakta vi har i tidningen.

Vad tycker ni själva? Vad kan vi göra för att stoppa den negativa trenden för unga kvinnors hälsa? Skriv och debattera! Dina inlägg kan publiceras i kommande nummer av PS!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*