Vila och återhämtning

Kreta i Grekland

Om två veckor tittar jag ut över havet från den här altanen. Ett rum med utsikt!  För några dagar sedan ändrade jag mina sommarplaner. Jag hade tänkt att vara hemma i Sverige, men så bestämde jag om mig. Det blir Kreta i Grekland i år igen. Och jag fick rummet jag kollade in förra året, en liten lägenhet med egen altan och egen trappa direkt ner till stranden.

Jag var till och med uppe och tog en bild på utsikten… Och nu känns ju stressen inför semestern betydligt lättare.

Stress är inte farligt, det vet alla forskare nu. Det som är farligt är om man aldrig får vila. Om man aldrig får riktig återhämtning. Så jag är inte särskilt orolig för min stress nu, när jag vet att jag snart sitter och tittar ut över havet, är på ett avkopplande ställe med många nära kära vänner både till mig och dottern. Allt är lugnt.

Även om du inte kan åka till Grekland: Glöm inte att vila i sommar! Och trappa gärna ner innan semestern om du kan. Fler saker än man tror går att skjuta upp till efter sommaren. Visst kan det vara skönt att ha rent skrivbord och vara klar med allt när man går på semester. Men om du behöver stressa ihjäl dig innan, så ökar risken att du blir sjuk så fort du varvar ner, och det är ju inte kul. Så om ni mailar mig de närmsta dagarna, förvänta er inget svar förrän i augusti  🙂

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*