Vill du skriva låtar?

Lathund för låtskrivare

Idag lanserades Boken om hur du skriver låtar, Lathund för låtskrivare. Det är min vän Eva Hillered som skrivit och hon hade också en konsert i kväll som jag var på. Boken är för alla som vill kunna skriva en sång eller för den som redan gör det men vill ha inspiration. Eva är musiker och sångerska och kom senast med CD:n Hill songs. Hon är också musikterapeut och har olika kurser. Min favoritlåt är backupgirl som handlar om kvinnan som inte längre vill stå i bakgrunden och bara sjunga refränger: ”Jag är mer än en backup-girl!” Och vem kan inte skriva under på det!?

Lathund för låtskrivare

Allt en singer-songwriter behöver veta

Har du någon gång haft lust att skriva en sång, men inte vetat hur du ska gå tillväga? Är du en van låtskrivare som behöver ny inspiration? Har du skrivit några låtar och sedan tappat geisten? Då är Lathund för låtskrivare boken för dig!

Eva Hillered samlar över 20 års erfarenhet av artisteri, låtskrivande och sångundervisning i denna bok.
Här får du tips, kunskap och idéer som gör att du kommer igång med ditt skapande och utvecklas som låtskrivare och artist. Boken tar upp allt du behöver lära dig för att kunna skriva bra sånger och framföra dem inför publik.
Du får inspirerande och handfast vägledning genom den kreativa processen, där du lär dig komma förbi hinder på vägen och hitta ett gott självförtroende i ditt eget specifika sätt att uttrycka dig.
Lathund för låtskrivare är den första handboken i låtskrivande på svenska. Boken innehåller en cd med musikexempel och kan användas som lärobok vid olika typer av musikutbildningar, men också som inspirationsbok för alla intresserade av musik och skapande.

I boken avslöjar också flera kända artister och låtskrivare hur det går till när de skriver sina låtar, bland andra:

  • Ane Brun
  • Marit Bergman
  • Stefan Sundström
  • Plura Jonsson
  • Anna Järvinen
  • Marie Bergman
  • José Gonzalez
  • Annika Norlin

Utgivningsdatum: 2009-04-22
Recensionsdatum: 2009-05-04
ISBN: 978-91-518-5176-1

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*