Carola vann ekonomicoach!

Ekonomicoach
Carola hos coachen idag!
Carola hos coachen idag!

Carola från Gävle vann PS! utlottning av en ekonomicoach på Balansekonomi. Idag hade hon sitt första möte med coachen Pia Göthe. Det var tårar och skratt och många nya tankar. Carola bloggar om sin väg till att få mer koll på sin ekonomi och sitt liv på pengakoll.nu

Både hon och hennes man har jobb, men ändå räcker aldrig pengarna. Hon har ingen aning om vart de försvinner och vill ha koll och möjlighet att spara.

I nästa nummer av PS! kommer du att få läsa vilka hennes första steg är, vad hon har för mål och hur hon ska nå dem. Sedan kommer vi träffa henne igen senare i vår för att se hur det gått för henne.

Men att hon är laddad är säkert. Hon har haft många besvärliga år bakom sig och nu längtar honom efter ny kraft och mer kontroll.

– Att vinna en egen coach är en fantastisk möjlighet! Jag är så tacksam, vi behövde det här.  Jag är i fokus nu. Bara jag kan förändra. Jag har också rätt att ha ett bra liv. Mår jag bra, mår min famlij bra, säger Carola.

Carola vann utlottningen i förra PS! och får under några månader coaching av Pia Göthe, som är en av coacherna på Balansekonomi ett företag knutet till lyxfällans Charlie Söderberg.

Tuff månad ekonomisk

Usch det här blev en tråkig månad utgiftsmässigt. Fast de var många avsluts betalningar så jag får trösta mig med att nästa månad kommer kännas mycket mycket bättre. Dels så kom även bilskatt och tv licensen den här månaden.

På tisdag ska jag nästan tömma vårt hemliga konto vi hittade, vi ska betala av krediter och veterinärsskulder, känns trist att få tomt där men skönt att bli av med skulderna. Börja om från början igen när man rensat bort. Känns som om jag även rensat bort massa inom mig när jag gjort den här resan.

I maj/juni är ALLA våra onödig utgifter borta, då kan man äntligen se hur mycket som är över varje månad hur mycket som kan sparas. Har en härlig tid framöver, kunna planera och drömma.

Nu väntar soffan och lite vila, varit på hästskötarkurs med lilltjejen.

Kram på er allesammans/ Carola

Helgen fråga till er alla

Efter samtalet med Pia började jag återigen känna hopp, trots mitt lån så är inte allt hopplöst. Tänk om 5 år kan jag vara skuldfri, är inte så lång tid..

Hur ser era liv ut om 5 år?
Hur vill du att det ska se.

Tänk också på vad som krävs för att du ska nå dit, vad behöver du?

”Om 5 år bor jag i vårt drömhus på landet. Några getter och höns knatar omkring på gården, katterna jagar råttor i ladan. Vi planerar att öppna ett B&B och utöka vårt hundpensionat vi öppnat. Jag är utbildad hundmassör/homopat och kan erbjuda mina kunder extra tjänster. Jobbar fortfarande kvar deltid på mitt älskade jobb. I stallet står några hästar inhyrda som Agnes och jag gärna hjälper till att rykta och rida. Nils åker runt på sin lilla cross på banan vi fixat på åkern. Håkan har återupptagit sitt stora intresse och fixar med sin rallybil. Sanna bor och jobbar som volontär utomlands med sin stora kärlek. Vägen vi vandrar på är fortfarande krokig men nu vet vi hur vi ska hantera hindren på vägen. Vi har varandra.”

Kramisar / Carola

Givande samtal med coachen

Har nyss haft telefonmöte med min ekonomicoach Pia Göthe och genast är man taggad och på rätt väg igen. Jag måste få en spark därbak och uppgifter att ta mig an. Vi gick igenom hur det gått med mina mål och där har väl inget hänt men nu är det satt datum på när jag ska genomföra vissa saker.

Vi pratade om tillgångar/skulder, om våra småkrediter hur dom ska lösas. Gick igenom sparande att jag ska ha ett eget sparkonto med mina pengar, jag ska kolla upp var mina pensionspengar går någonstans, kolla amortering/ränta på det medlemslån vi har.

Genom att jämföra kreditkort hos skaffakreditkort.se, liksom lån, räntor och villkor kan man hitta de mest förmånliga korten och lånen som passar ens ekonomi och levnadssätt. Framförallt gäller det att få ner räntorna men också att välja de kreditkort när man kan få olika förmåner som rabatter, bonuspoäng, försäkringar och annat.

Ska även ta tag i och jobba mer i Balansbladet, en tjänst jag tycker är kanonbra. Rekommenderar er att öppna ett konto där.

På tisdag har jag möte på banken och efter det ska jag maila Pia och se om jag har skött mig. Ska även ta tag i mina mål jag satt och få dom uppnådda.

Nu önskar jag er alla en härlig helg, jag har bjudit bort mig till goa vänner och middag.

Kramisar/ Carola

Super nöjd

Blev supernöjd med reportaget i PS!, tänk att jag sagt så mycket klokt. När jag läste det så kom gnistan sakta men säkert tillbaka igen, behövde se det och bli påmind.

På fredag har jag telefon möte med Pia, spännande och skrämmande på samma gång, hon tar ju fram känslor inom mig som ingen annan kan. På ett positivt sätt, har fått ett helt annorluna tankesätt tack vare Pia, hon är även det som leder mig på rätt spår igen.

Igår kopplade jag bort allt tragiskt som hänt den här veckan och unnade mig egentid och glädje. Jag var för första gången mannekäng och vi blev stylad och ompysslad. En utmaning som jag galant klarade av och ser redan fram emot höstens visning.

Bjuder på lite kort, jag hatar att vara med på kort men försöker lära mig och våga visa.

Kramisar/ Carola

Tidningen PS!

Idag tror jag nya numret av PS! kommer ut och gissa vem som är med?
Känns en aningen pirrigt, måste iväg och inköpa alla exemplar om det finns kvar.

Tänk vilken tur att jag köpte tidningen den där gången för lite över 2 mån, vad saker förändras för mig, Tänk efter med ekonomin, gjort oss av med massa onödiga utgifter fått igång ett sparande. Det bästa av allt är mitt ändrade tankesätt och det gäller inte bara i frågan om pengar.

Tack än en gång Maria på Tidningen PS! för den här möjligheten.
Tack Pia som sparkat igång mig.

Har tappat några dagar men idag tar jag tag i sakerna igen.

Ha nu en underbar dag allesammans
Kram/ Carola

Finna gnistan igen

De här dagarna har varit fruktansvärd på alla de sätt. Inte nog med att vi fick låta vår älskade Nora somna in så blev jag ”tvungen” att fatta ännu ett jobbigt beslut den dagen. Ett beslut som orsakade stor sorg och förtvivlan hos någon jag håller väldigt kär, min älskade dotter.

De beslut som togs den dagen togs av kärlek, kärlek till Nora så hon slapp lida jag gav henne frid. Kärleken till min dotter som är värd ett underbart liv, vill att hon ska få den hjälp hon behöver för att kunna gå vidare i livet.

Just nu har gnistan försvunnit för allt, skulle bestämma tid med Pia för telefon coachning men just nu orkar jag bara inte. Vill ha en dag i lugn och ro, slå av telefonen vara själv och låta allt komma. Bara få gråta.

Rädd för att gå vilse igen, äntligen hade jag blivit vägledd in på rätt spår. Livet kändes bra, det var OK att gå upp på morgonen. Måste hitta tillbaka till den känslan och ta tillbaka kontrollen.

Ta hand om varandra där ute….

kram/ Carola

Sov gott älskade vän

Idag kl 12 somnade min älskade Nora in stillsamt i mitt knä..

Saknaden är så stor om min smärta obeskrivlig. Hon har betytt så mycket för mig, en vän som alltid funnits där.

När hon kom tillbaka till oss efter att bott borta 2 år så blev mitt hjärta helt igen nu finns det en stor spricka.

Vad ska jag göra utan dig?
Aldrig mer får jag se dig, aldrig mer en liten Nora i knävecket under täcket.
Aldrig mer får jag pussa dig härliga bullenos.
Saknar dig så och du har för alltid en plats i mitt hjärta

”Nu sover du min lilla, ingenting kan mer göra dig illa.
Allt är så tyst men i den djupa skogen sorlar källan stilla”

Orolig matte

Älskade Nora har sen några veckor tillbaka inte varit sig lik på både gott och ont. Hon har haft svårt att hålla tätt men så är hon ju till åren kommen MEN igår upptäckte vi tjocka flytningar och det oroar oss så.

Då vi avbetalar de senaste vet räkningarna så har vi bestämt att blir det någon mer avancerad behandling så får vi ta det tuffaste beslut vi behövt ta. Därför är det med oro i kropp och själ jag måste ringa vet idag.

Nora har funnits i våra liv så länge, vi har gått igenom så mycket tillsammans hon och jag. Hon är en del av mitt liv. Jag kan inte tänka mig en dag, ett liv utan henne.

Bara en hund säger många. Fast vi hundägare vet att det är så mycket mer. Tack vara Nora har jag de underbara vänner jag har, träffats just genom rasklubben. Jag har vänner runtom i Sverige och min närmsta vän har jag träffat just genom våra hundar.

Allt dom ger oss, så mycket glädje och kärlek. När jag själv mått som sämst så har Nora alltid funnits vid min sida. Hon och jag har tagit många härliga skogspromenader då, suttit på en sten och bara varit. Hon var anledningen till att ta mig ut då.

Hon har kostat oss en hel del genom åren med brutna ben, kejsarsnitt, operationer m.m MEN jag kan från hjärtat säga att hon varit värd varenda öre. Hon är en del av familjen, en medlem som alla älskar och får mycket kärlek av.

Med oro och sorg i hjärtat ska jag nu ringa vet, hoppas ni alla håller tummarna

Kram/ Carola

Vit köpmånad fortsätter

Här har vi bestämt att vi kör på med köpstopp, har varit lite si och så i slutet av månaden men vi ska ta tag i det. Det roliga är att även barnen är med och tycker det är skoj, en härlig semester står på spel.

Blev så glatt överraskad över hur mycket man spar in, men att det var så jobbigt att inte shoppa hade jag ingen aning om. Nu är man dock lite snål i stället. Det som underlättar är även att jag nu börjat jobbat, har inte tid att springa runt i affärer.

En annan sak är även Balansbladet som jag jobbar med 1 gång i veckan, en fantastisk hjälp att hålla koll på ekonomin. Något jag rek er alla att prova på. Är det något jag är stolt över när det gäller mig själv är det just att tänka efter före, många köp har undvikits tack vare det. Många slantar sparade.

Nu väntar en jobbhelg, bandyfinaler så det blir en hel del att göra. Ser fram emot min första lön som kommer i veckan.

Trevlig helg/ Carola

Nu blir det skärpning

Nu börjar gnistan komma tillbaka sakta igen, pratade med vår underbara bankkille idag. Då blir man alltid glad för han är så toppen. Vi har tid bokad till slutet av månaden, massa att gå igenom och ta tag i.

En annan sak som jag måste ta tag i är detta telefon ringande, över 800 kr i bara mobilkostnad på telefonräkningen och det ska BORT. Funderar på att spärra för mobil och bet.nummer. Det är mycket pengar.

Nu är det sängdags, har vagnsutbildning i morgon sen är det dags att börja jobba själv igen

Sov gott allesammans/Carola

Dåligt samvete

Lider jag av just nu, dels för att jag inte bloggat på ett tag+ att jag fuskat en del i helgen. När det gäller bloggningen är det svårt att hitta något att skriva om varannan dag om just ekonomin, händer ju inte direkt något var dag. Har gjort massa förändringa och nu väntar besök på banken i slutet av månaden.

När allt står still och jag inte har någon uppgift faller jag lätt dit och tröttnar, så i helgen blev det både pizza, godis, chips, McDonalds och bowling. Det sistnämnda med hela familjen och det ångrar jag inte.

Något som överraska mig glatt är ändå vilken skillnad i plånboken det blev när vi hade vit köpmånad, vi har kunnat sparat undan några tusenlappar den här månaden. Har ALDRIG hänt förrut.

Tänk att ändå har jag svårt att unna mig själv något, min dröm är ju att gå till frissan och få klippa mig och färga håret men huh så dyrt, det skulle gå på ca 1600 kr och då blir jag snål. Tänk vad man kan göra för dom pengarna i stället.

Nu väntar tåget på mig, dags att ut och jobba.
Hoppas ni alla tar tillvara på den härliga solen som hittat hit

Kram/Carola

Jag vågar tro och drömma

Helt otroligt att på så kort tid förändras och må så mycket bättre med så små medel och förändringar. Så dåligt man mått just över ekonomin, det dåliga samvetet man burit på som gjort att alla i familjen mått dåligt. Man har inte sett någon utväg, inget hopp eller ljusning och istället för att ta tag i problemet har man bara fortsatt i samma fotspår.

Så kom då Pia och ledde in mig på rätt spår och sakta men säkert tar jag mig framåt, har en lång bit kvar men nu vet jag att jag klarar av att nå målet, det är inte omöjligt. Det är bara jag som kan ta mig dit och jag vet att det kommer bli uppförsbackar också men då ber jag om hjälp för att få tillbaka styrkan och kraften.

För första gången på flera år så kommer det finnas pengar kvar på kontot när nästa lön kommer, vi kan sätta undan pengar. Helt sjukt för det enda vi gjort den här månaden som syns är att ha en vit köpmånad och det kommer vi fortsätta med. Att det gjorde sån skillnad, ändå har vi haft kul och gjort saker tillsammans med familjen.

Vi har börjat umgåtts mer och gör mer saker ihop, umgås och pratar. Jag har för första gången på flera år vaknat upp och känt att livet är helt ok, att dagen kommer bli bra. Jag vågar tro,jag vågar drömma. Jag börjar sakta leva igen.

Tack Pia och mest av alla tack Maria på tidningen PS! för att ni gav mig den här möjligheten. Att bli ”Rik på Riktigt” handlar inte bara om pengar för mig, att bli rik på livet och kärleken ingår också där.

Jag lämnar åren som varit bakom mig, jag kan inte göra något åt dom men jag kan blicka framåt och skapa nya minnen tillsammans med vänner och familj. Det är jag er båda så tacksamma för.

Tack än en gång/ Carola

Dåligt tålamod

Har fruktansvärd dåligt tålamod, känns som om inget händer. Vill se resultat NU, vet inte mer vad jag ska göra, ta tag i. Känner mig lite avslagen just nu.

Jag är intensiv utav mig när jag går in i något, satsar allt på en gång och sen går luften ur mig när inget händer direkt, tappar gnistan. Måste hitta den igen.

Vad har hänt då sen mitt möte med Pia?

  • Skrivit över vår Dp på fodervärden, spar in på försäkring ca 150kr/mån (fr.mars)
  • Sagt upp betalTV ca 299kr/mån (fr.maj)
  • Sagt upp min bokklubb ca 200kr/mån(fr.april)
  • Begärt garantidagar ca 1000kr/mån (fr.mars)
  • Håkan gått ur sitt fack (hans val) ca 600kr/mån (fr.mars, kvar i a.kassan)

Har även börjar skriva kassabok, jag bakar bröd 1-2 ggr i veckan, ”Tänker efter före”, skurit ner på tv-tittande och godisätande.

Kvar att göra:

  • Säga upp Noras försäkring ca 300kr/mån)
  • Säga upp S bredband som vi så snällt betalar ca 200 kr/mån.
  • Fixa ett bankkonto som inte är kopplat till betalkortet, där pengar som är över efter räkningar sätts in.
  • Gå till banken och se över medlemslånet, ev låna upp och betala av småkrediter och skulder då spar vi in ca 1000 kr/mån.
  • Kolla upp när underhållsbetalningen till S slutar ca 1200 kr/mån.

Nu vankas middag med härliga familjen, paprika kyckling och ris.

kram/ Carola

22000 kr mer i plånboken på en dag

Ja hur sjukt låter inte det och osannolikt i alla fall i min värld. Tack vare den här vinsten har jag tagit tag i ekonomin, kollat upp var pengarna går.Upptäckte att 550 kr drogs den 25 varje månad, trott att det var någon försäkring eller så.

Igår drogs det 2 ggr och då blev jag ju orolig och fundersam. Fick idag tag i min bank kille, världens bästa, tack Fredrik som informerade mig om att pengarna gick till Håkans servicekonto. Vi hade ingen aning Håkan och jag så vi fick ett gott skratt idag.

Chocken kom ju när jag fick reda på beloppet, ena veckan gråter man sig till sömns man lånar pengar till mat helt plötsligt på några minuter är man 22 000 kr rikare. Väck mig inte om jag drömmer. Jag började gråta av glädje och hade Fredrik varit här så hade han fått en bamsepuss.När hade vi dom pengarna på kontot sist?

Vad göra nu? Genast kom tankarna om byta bil, köpa ny soffa, shoppa shoppa men det är ju pengar vi inte haft och pengar vi inte vetat av. Som det ser ut nu får dom stå där och föröka sig lite till sen får vi se. Kanske en resa nästa år när vi båda fyller 40, spara till vårt drömhus, en sommarstuga kanske?

Kan man få ett bättre slut på en vecka?

Tack Maria på Tidnigen Ps för den här vinsten Tack Pia för att du öppnat ögonen på mig.
Ni har verkligen förändrat mig och livet känns genast roligare att leva, för första gången på länge länge vaknar jag på morgonen och tycker livet är helt OK.

/ Carola

Helgens fråga

På min mammablogg har jag just nu Helgens Fråga som har lite att göra med min ekonomiresa.

Jag söker alla sorters spartips, stora som små. Kika gärna in DÄR eller lämna ditt bästa spartips här i en kommentar.

Nu gör jag helg med datorn.

Hoppas ni alla får en underbar helg med nära och kära.

”Följ ditt hjärta”

/Carola

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*