För trött för sex?

För trött för sex?

Är vi så trötta så vi inte orkar älska? Ja, i varje fall är britterna det, enligt en undersökning som Aftonbladet skriver om. De orkar inte gå i trappor, orkar inte gå ut med hunden, sover hellre än älskar och orkar inte ens leka med sina barn. Enligt forskarna som kommit fram till detta beror det på snabbmat, fjärrkontrollen och nätshopping. Men det tror inte jag. Kanske är det en del av sanningen. Men vi har också fått, eller lagt på oss själva, högre och högre krav. Både privat och på jobbet. Så vi orkar helt enkelt inte välja det som vi mår bra av på lång sikt. Och många av oss är så trötta att vi inte ens orkar välja det som är bra på kort sikt. Det är väl för sorgligt. Om jobb, TV och sömn är det enda vi fyller våra liv med blir de inte särskilt rika!

Enligt Tal Ben-Shahar, som föreläser om positiv psykologi och skrivit boken Lycka! behöver vi en balans mellan det som gör oss lyckliga på kort sikt och det som gör oss lyckliga på lång sikt. Så det är bara att välja för dig som har valet – Tv eller sex?

Lata britter vill sova – inte ligga

LONDON. Britterna är latare än någonsin. En stor majoritet föredrar att sova framför att ha sex med sin partner.

Och kan inte tänka sig att ta två trappor i stället för hiss för att ta sig till kontoret, skriver The Guardian.

En av sex tittar hellre på ett dåligt program än reser sig från soffan för att byta kanal. 52 procent erkände att de aldrig tog en promenad med sin hund, två av tre sade sig inte orka leka med sina barn. Värst är de i Glasgow där 75 procent av befolkningen motionerar för lite enligt en ny undersökning.

Forskarna lägger skulden på snabbmat, fjärrkontroller och nätshopping.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*