Smart vara lat!

Smartlat

Jag älskar uttrycket smartlat – det fick mig att inse att jag är smart när jag är lat och inte alls slö. Att vara smartlat innebär att slarva med saker som inte är så viktiga, för att kunna vara på topp när det verkligen gäller. Det är att göra en sak i taget, att inte lägga ner en massa tid på saker som inte betyder så mycket och att inte försöka vara perfekt hela tiden, på alla områden. Motsatsen till Smartlat är Dum-duktig – alltså att vara duktig till döds. Det är skribenterna Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe som myntat orden, och i PS! skriver just Jennie mer om hur man blir smartlat och får mer gjort på jobbet, utan att jobba ihjäl sig och ha tråkigt. Och trots att jag läst de där råden om att inte kolla mail stup i kvarten och inte korrläsa varenda mail fem gånger, så behöver jag den där påminnelsen om och om igen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*