Vem styr i ditt liv?

Ta kontroll över ditt liv

Idag ville jag byta humör, var mest trött och sur. Det var en massa saker jag tänkt på under helgen som gjort mig arg. Gamla och nya saker som inte riktigt är uppklarade. Att vara arg på grund av gammalt känns ju inte så konstruktivt. Så jag ville lägga om kurs, rensa bort det gamla och ta en ny kurs, mot något bättre, något gladare där gammalt groll var uppklarat. Tittade på gamla bilder och såg den här från en segling i Grekland jag gjorde i våras. Den gör mig glad.

Men då kom en annan bild upp i huvudet. Vem är det egentligen som styr när jag blir så där irriterad – ja, svaret är givet – det är ju jag. Men i livet är det precis som med segling av stor båt. Ska man byta kurs så räcker det inte att vrida lite grann på rodret, ja ratten heter det visst på stora båtar. Man måste ta i ordentligt, särskilt om man vill  ändra  riktning ordentligt.  Ibland  vrider man alldeles för lite, så man fortsätter att segla åt samma håll som förut, ibland vrider man för mycket, och då får man ta och justera och vrida tillbaka lite grann tills man hittat rätt kurs.  Och så är det väl i livet också. Att bryta en vana och rensa gammalt skräp kräver lite mer än småduttande, man får liksom ta i och prova sig fram. Och med lite tur och vind i seglen, så kommer man till slut åt rätt håll… ja, förutsatt att man vet vart man ska – förstås.

Ja, så tänkte jag, och hittade en ursäkt för att lägga ut en härlig sommarbild i det gråa blöta kalla mörka.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*